HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Játékbemutatók, játéktesztek

Üdv! Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy jó és rossz játékokat mutassak be videók formájában, illetve írjak róluk. Ezen kívül foglalkozok még az élet dolgaival és filmkritikákat is olvashattok majd. Jó szórakozást!

Friss topikok

Linkblog

RTL Ski Jumping 2007

2008.01.15. 17:31 Jedi

Mostanában elég nagy sí lázban égek, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy ismét egy síelős játékról írok. Ahogy a játék nevében is benne van, itt a síugrásé a főszerep. Már jó néhány éve követem figyelemmel a közvetítéseket az EuroSport-on, nagyon szeretem ezt a sportot. Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy bizony van játék, és még jobban, amikor végre kipróbáltam. A fejlesztők ugyanazok, mint az Alpine Ski Racing-nél, ez megis látszódik jó néhány dolgon. A lehetőségek ugyanazok, ám újdonságként bekerült a tutorial, ami segít, hogy bele jöjjünk ebbe a nem könnyű játékba. Az irányítást nagyon jól oldották meg, mindössze az egerünkre lesz szükség, azt kell mozgatni a megfelelő irányba a megfelelő időben. Meg található még a gyakorlás opció is, itt bármelyik sáncon ugorhatunk a kedvünk szerint, be állíthatjuk az időjárást, illetve, hogy melyik belülőből szeretnénk ugrani. A karrier mód szintén megtalálható, ismét létre kell hoznunk egy saját karaktert. A karrier opicók is a régiek, van junior, amatőr és profi kategória. A felszerelésünk továbbra is fejleszthető, ám most koránt sincs akkora választék, mint az ASR-ben, ami szerintem jó, mert ott túlságosan sok választék volt egy kategóriában, itt ez a szám bőven elviselhetőre csökkent, ráadásul itt az árak sem olyan magasak. Edzőre és gyuróra most is szükség lesz a régi szisztémák szerint, bár a költségek itt is csökkentek. Karakterünk egészen fiatalon kezd, és szezononként egyre több tapasztalatot szerez. Most is érdemes többször végigjátszani a junior kategóriát, ezuttal a fejlődés érdekében, a felszerelés fejlesztése már nem lesz gond. Egy szezonon belül több bajnokság is van, ez a junior és amatőr kategóriában egyaránt négy, a profiban pedig már hét kategóriában kell összemérnünk az erőnket.
Most rátérek magára a játékra. Adott egy sánc, aminek mérete 100 m-től kezdve lehet akár 200, vagy több is. Minden pályán van egy rekord ugrás, amit egy piros vonal jelez a pályán, illetve van egy kék, ami az addig legnagyobb ugrást jelzi a versenyen. Az ugrásoknál nem árt figyelni a szelet, döntő mértékben befolyásolják az ugrásunkat.
A versenyzés menete egyszerű: alapból 72 induló van. Kezdésnek van egy kvalifikáció, amibe a legjobb 50 ugró kerül be. Ezután kezdődhet a verseny. Az első sorozat legjobb 30 ugrója kerül tovább a második sorozatba és a két eredmény dönti el a végeredményt. Az eredményeknél nem csak az ugrást nézik, hanem a pontokat is. Igazából a pontok döntenek, ehhez jó időben kell elugrani, szép testtartást kell pródukálni, illetve a telemárknak (a leérkezés) is tökéletesnek kell lennie.
Kaptunk újdonságokat is, bár ezek nem számottevőek. Ha jól teljesítünk kapunk szponzort, valamint részt vehetünk kvízekben is, nővelve pénz összegünket.
Igazából ennyit kell tudni a játékról. Szóval, ha ti is szeretitek ezt a sportot próbáljátok ki nyugodtan, megéri!
Értékelés:
Grafika: 10/8
Zene/Hang: 10/7
Játékélmény: 10/9
Összesen: 90%
Gépigény:
- P IV 1.4 GHz
- 256 MB RAM
- 64 MB VRAM
- 3 GB HDD

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbemutato.blog.hu/api/trackback/id/tr14298626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása