HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Játékbemutatók, játéktesztek

Üdv! Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy jó és rossz játékokat mutassak be videók formájában, illetve írjak róluk. Ezen kívül foglalkozok még az élet dolgaival és filmkritikákat is olvashattok majd. Jó szórakozást!

Friss topikok

Linkblog

Brothers in Arms: Road to Hill 30

2007.12.18. 19:47 Jedi

Az én személyes kedvencem a II. vh-s játékok és az FPS-ek közül is. A játék, amely anno lenyűgözőtt. A játékot 2005-ben az UbiSoft adta ki és a Gearbox fejlesztette. És nagyszerű munkát végeztek. A két nagy sorozat, a Call of Duty és a Medal of Honor közé csöppent be és verte is el őket. A játékban egy ejtőernyőst, Matt Baker-t alakítjuk, aki a 101.-es Légidesszant-Hadosztály tagja. A történet mellesleg igaz történet alapján készült. A helyszín  végig Normandia lesz, innen kell előre nyomulnunk. A BiA viszont nem egy átlagos FPS. Itt mi egy rajparancsnokot alakítunk és nekünk kell a csapatainkat irányítani. Mi adjuk ki a parancsokat, amik lehetnek azok, hogy hova bújjanak fedezékbe, kit támadjanak, stb. Sokaknak ezért nem is jön be a játék, bár nem értem miért. Szerintem jó ötlet, végre valami újítás. Embereinket egyébként szépen lassan a küldetések előrehaladtával jobban megismerhetjük. Az átvezető beszélgetések közben általában jókat nevetnek velünk, vagy éppen vitatkoznak. De ugyanakkor embereink szépen lassan hullani is kezdenek, ami hősünkben nagy mélypontot hagy. Meg kell említenem még a játék hangulatát, ami magával ragadó, legalábbis engem az első végigjátszás során lenyűgözőtt. Embereinken kívül néhány küldetésen tankot, tankokat is irányíthatunk. Először egy M5 Stuart tankot irányíthatunk két küldetésen keresztül. Parancsnoka nem más, mint Baker barátja Risner, ám sajnos ő is elhalálozik. Kicsit később egy M4 Sherman tankot irányíthatunk szintén két küldetésen át, majd az utolsó küldetésen kettőt is. Fegyverarzenálunk nagyjából megegyezik a MoH, CoD sorozatból ismertekkel. Íme a lista:
Szövetséges: M1919 Colt .45, M1 Garand, M1 Carabine, M1 Bazooka, Thopmson, BAR, M1 Gránát, Springfield
Tengely: Kar 98, Kar 98 + Scope, MP 40, StG 44 (vagy MP 44), Panzerfaust.
Sokszor szükségünk is lesz az ellenfél fegyveréhez, mivel az alap lőszerkészletünk nagyon hamar elfogyhat egy nagyobb tűzpárbaj esetén, amiből van bőven.
Érdekesség, hogy az ejtőernyős taktika, amit használni érdemes valódi taktika, a valóságban is bevetették 1944. Június 6.-tól kezdve. A játékban összesen 18 küldetés található és ahogy haladunk előre egyre jobban érezhetjük, hogy nehezebb a dolgunk.
Ami még elképesztő az a táj, az épületek. A fejlesztők kilátogattak a helyszínekre és fényképek alapján (eredetiekből is) modellezték le az épületeket, szinte mindent. Nos, nagyjából ennyit érdemes tudni róla, szerintem minden idők legjobb II. vh-s játéka. Elképesztő, csodálatos. A hamarosan megjelenő 3. rész is ilyen lesz valószínűleg, melyben már Hollandiában harcolunk. A Hell's Highay alcímet kapó játék egyébként az Unreal Engine 3-at használja, tehát a látvány is meglesz.
Amint tehetem készítek videót is a játékról, hogy tovább bizonyítsam, milyen rohadt jó ez a játék. Ha esetleg nem próbáltátok volna ki eddig, tegyétek meg, kihagyhatatlan. És ma már az ára is jó, mindössze 2990 Ft-ért hozzá juthattok, a 2. résszel együtt (az első rész alapból magyar felirattal van ellátva, a 2.-hoz letölthető).
Értékelés:
Történet: 10/10
Grafika: 10/9
Zene: 10/8
Játékélmény: 10/10
Összesen: 93%
Gépigény:
- 1 GHz P4 vagy AMD (2.5 GHz ajánlott)
- 512 MB RAM (1 GB ajánlott)
- 64 MB VRAM (128MB ajánlott)
- 4 GB HDD
A gépigény tehát nem nagy. Ráadásul már egy jó középkategóriás gépen ki lehet hozni belőle mindent, nálam 1900 x 1200-as felbontáson, minden max.-on 60 FPS-el megy.
Update: a következő linken egy érdekes bugot találtok. Én jót nevettem rajta:) Egy kis segítség: a képen Hartstock látható :D
https://m.blog.hu/ja/jatekbemutato/bug.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbemutato.blog.hu/api/trackback/id/tr14268527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása