HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Játékbemutatók, játéktesztek

Üdv! Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy jó és rossz játékokat mutassak be videók formájában, illetve írjak róluk. Ezen kívül foglalkozok még az élet dolgaival és filmkritikákat is olvashattok majd. Jó szórakozást!

Friss topikok

Linkblog

Colin McRae: DiRT

2008.02.09. 18:05 Jedi

A tavalyi év egyik, ha nem a legjobb autós játékát mutatom most be nektek. A teszet a nem rég tragikus körülmények között elhyunt McRae csaladjának ajánlom, nyugodjék békében!
Most evezzünk vidámabb vizekre. Köztudott, hogy a sorozat már igen rég óta a játékosok kedvence. A DiRT ezúttal kicsit más lett, mint az előző részek, ahol a klasszikus rallyé volt a főszerep. Most több tucat kategória áll a rendelkezésünkre. Megmaradt azért a klasszikus rally is, de mellé jött még sok más is. Ezek elég élvezetesek, van köztük jó néhány, ami tetszett, bár én leginkább a klasszikus rally versenyek felé hajlok. Sajnos úgy néz ki a sorozat mostantól kezdve ettől elszakad, így kevés az esély, hogy viszont láthatók ilyen játékot a PC képernyőjén. PS2-n egyébként megy egy sorozat WRC néven, melyben  már  a kedvencemé a főszerep, de sajnos ez nincs PC-n.
A játék egyébként hamarosan jön egy újra kiadással, melyben már magyarul beszél hozzánk navigátorunk, és természetesen a feliart is magyar lesz.
A játékban zene nem nagyon kapott helyet, ami van arra nincs nagyon panasz. A hangok egész jók, leginkább a motorok hangja díjnyertes.
A grfika pedig egészen elképesztő. A játék a Neon névre keresztelt motort használja, ami egészen gyönyörű látvány világot eredményez. Az autók sérülései is nagyon élethűek, a leglátványosabbak a nagyobb bukások. A gépigény viszont elég nagy ezáltal, de ezt már megszokhattuk.
A játékban egyébként nem szerepelnek híres versenyzők, csupán Colin McRae nevét látni legtöbbször, illetve néhányszor a nagy motoros, Trewis Pastrana nevét is láthatjuk.
A karrier módban egyszerű a dolgunk, megnyerni a versenyeket és az így szerzett pontokkal feloldani a többi versenyt, majd azokat is megnyerni és így tovább. Egy kategóriában min. két féle autó közül választhatunk, ebből egy általában alapból elérhetővé válik, a másikat már meg kell vennünk, amit a győzelmekért kapott pénzből tehetünk meg. Autón belül még lehetőségünk van csapathoz is igazolni, aminek igazából értelme nincs, csupán az autónk festése változik meg. Itt a legutolsó csapat festése az, ami ismerős lehet a valóságból néhány autónál.
A körök száma egyébként változó, leginkább a pálya méretétől függ, bár idővel minden pályán nő a körök száma. Autóink egyébként minden verseny után regenerálódnak, kivéve a három futamos, klasszikus rallyknál, ahol is az első két szakasz egymás után következik és nincs lehetőség javítása a két szakasz között, csupán a második után. Ekkor 60 perc áll a szerelők rendelkezésére, hogy összepofozzák a verdánkat.
Rosszat nem nagyon lehet mondani a játékra, viszont van egy nagyon idegesítő dolog a játékban. Lehetőség van arra, hogy autónkat vissza tegyük az útra ha éppen megpördültünk és nem akarunk a forgolódással időt veszíteni. Eddig oké is, csak ha éppen elnéztünk egy kanyart és leszáguldunk az útról és éppen egy fa felé tartunk egyszerűen nem engedi a játék, hogy visszateleportálódjunk az útra, csak azután, miután autónkat szépen összetörtük. Ez szvsz nagy szemétség volt. Ettől eltekintve nem rossz játék a DiRT, kipróbálása ajánlott!
Értékelés:
Grafika: 10/10
Zene/Hang: 10/9
Játékélmény: 10/9
Összesen: 93%
Gépigény:
- P4 3 GHz vagy Athlon 64 3000+
- 1 GB RAM
- 128 MB VRAM
- 13 GB HDD
Tehát elég nagy gépigénnyel van dolgunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbemutato.blog.hu/api/trackback/id/tr6332627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása