HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Játékbemutatók, játéktesztek

Üdv! Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy jó és rossz játékokat mutassak be videók formájában, illetve írjak róluk. Ezen kívül foglalkozok még az élet dolgaival és filmkritikákat is olvashattok majd. Jó szórakozást!

Friss topikok

Linkblog

Star Wars: Empire at War

2008.02.08. 19:36 Jedi

Star Wars játékból kaptunk már nem egyet, szinte mind kiváló alkotás volt, a mai naping rajonganak értük. Stratégiai játékból azonban csak egyszer volt próbálkozás, kevés sikerrel. 2005-ben azonban újra próbálkozott a LucasArt, ezúttal nagy sikert aratva! Az Empire at War alcímmel megjelenő RTS rögtön sok millió SW fan szívébe belopta magát. A történet valahol a 3. rész után kezdődik. Természetesen lehetőségünk van mindkét félt, a Birodalmiakat és a Lázadókat is vezényelnünk. Az erőviszonyok jól megvannak osztva, ha a filmeket nézzük, úgyanis a Birodalomnak hihetetlen nagy serege volt a lázadók maroknyi sereg ellen. Ez megérződik a játékon is, a lázadókkal sokkal keményebb dolgunk lesz, de győzhetünk. Vissza történethez. Megkapjuk a már jól ismert univerzumot. Lehetőségünk lesz akár minden bolygót elfoglalni, de csak néhányat kell parancs szerint. Először egy űrcsatára kerül sor, ami mindenképp a játék egyik leghangulatosabb része. A hatalmas űrcsatak nagyon élvezetesek tudnak lenni, főleg amikor már rendelkezünk nagyobb cirkálókkal is. Csata közben bármikor visszavonulhatunk, ha éppen rosszul állunk, de erősítést is kérhetünk, ha egységeink elpusztultak. Amint legyőztük a bolygót védő flottát megkezdhetjük az inváziót és a bolyón kerül sor egy csatára. A csatákat egyébként ha nincs kedvünk letjászani a gép is lejátszhatja autmatikusan, aminek hátrány, hogy olykor iszonyú vesztességeket szenvedhetünk, ezért ezt inkább akkor alkalmazzuk, amikor megvagyunk győződve arról, hogy csak igen kis számú ellenséges egység található az adott bolygón. Ha már mi irányítjuk a bolygót lehetőségünk van építkezésre földön, űrben egyaránt. Az űrben űrállomást építhetünk és fejlszethetünk, míg a bolygón különböző gyárakat, védelmi eszközöket és bányákat építhetünk, ami pénzt hoz nekünk. Igazából könnyebb fokozaton a legtöbb dolog felesleges, elég csak egy gyalogság, esetleg még egy könnyű harcjármű gyár, a többi építési terület nyugodtan lehet bánya. Technologiánk szintje egyébként szépen lassan nővekszik, ez meglátszik az így elérhető új legyártható egységeken, egyre nagyobbak és erősebbek lesznek. Egységeinket nem árt összehangolatan irányítani, úgyanis mindegyiknek van jó ellenfele, aki ellen erős, van olyan, ami ellen viszont nagyon sérülékeny, pl:. egy csillagrombolóra nem célszerű ráküldeni egy corvette-et, igaz ők sem legyőzhetetlenek. Szerencsére nagyobb falat már nincs a játékban, esetleg módok segítségével, úgyanis így lehetőség van Szuper Csillagromboló építésére is, ami tényleg legyőzhetetlen, főleg ha többet építünk, úgyanis mire elérhetővé válik egyártalán nem lehetetlenség, belőlük ráadásul több száz vadászgép áramlik ki csata közben.
Egy kicsit visszatérve a történetre. Célunk itt is az, mint a filmekben, a Halálcsillag megépítése és a bolygók elpusztítása, illetve a másik oldalról nézve a Halálcsillag elpusztítása.
A játékban hősök is helyet kaptak, természetesen a filmből már ismert egyénekről van szó. Ilyenek pl:. Darth Vader, Luke, Ben-Kenobi, Solo kapitány és Chewbacca, stb. Nekik is vannak különleges képességeik, melyeket csata közben érdemes használni.
A játékban helyet kapott még egy harmadik, nem játszható "faj". Ők a kalózok. Csak néhány bolygó áll az irányításuk alatt, de nem is áll szándékukban terjeszkedni, viszont mindkét oldalra ellenségként tekintenek. Technologiai szintjük hasonló, mint a lázadóké és inkább rájuk is veszélyesek, ha kevesen vannak. A kiegészítőben (nem sokára teszt arról is) viszont már ővéké a főszerep, lehetőség van őket is kipróbálni.
A játékban helyet kapott még a Galatic Conquest mód is. Itt csak néhány bolygó van, és bármelyik félel játszható. Csupán egy feladatot kapunk itt. Ilyen pl:. az Alderaan elpusztítása, ami a filmből már ismert. Míg készül a Halálcsillag elkell foglalni az útbaeső bolygókat, majd elpusztítani a célpontot.
Van még skirmisch is, ezt is érdemes játszani, itt lehet több ellenfél is. Kicsit máshogy néznek ki a csaták, mint a kampány során, de könnyű rájönni.
A zenék természetesen a filmben hallottak, nagyon sok John Willams alkotás felcsendül, visszaadva az igazi SW hangulatot.
Hát ennyit erről, próbáljátok ki nyugodtan, ez mindenképp az egyik legjobb Star Wars alkotás!
Értékelés:
Történet: 10/8
Grafika: 10/8
Zene/Hang: 10/10
Játékélmény: 10/10
Összesen: 95%
Gépigény:
- PIII vagy AMD 1 GHz
- 256MB RAM
- 32MB VRAM
- 2.5 GB HDD
A gépigény tehát hihetetlenül kicsi. Aki ennél jóval erősebb konfiggal rendelkezik (ilyen emberből bizonyára ma már sok van), az mindenképp tornássza fel a legmagasabb beállításokra, úgy az igazán látványos.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbemutato.blog.hu/api/trackback/id/tr49331612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása