HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Játékbemutatók, játéktesztek

Üdv! Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy jó és rossz játékokat mutassak be videók formájában, illetve írjak róluk. Ezen kívül foglalkozok még az élet dolgaival és filmkritikákat is olvashattok majd. Jó szórakozást!

Friss topikok

Linkblog

Alpine Ski Racing 2007

2008.01.14. 12:22 Jedi

A sí sport szerelmeseink közel állhat a szívükhez az Alpine Ski Racing 2007. A németek által fejlesztet játék már egy ideje megjelenik PC-n is és konzolon is ám ott jóval nagyobb az érdeklődés iránta, ráadásul szinte minden téli sportágból készül ott egy játék, ide haza nem valami elterjedtek. Na, de nézzük a játékot. Amint beléptünk választhatunk egy kis gyakorlás, egy verseny vagy egy karrier között. Karrier előtt csinálnunk kell egy karaktert. Az alakítható opciók száma nem túl nagy, csak a felszerelése között van választék, amit a karrier alatt a "shop" menü pont alatt vásárolhatunk, illetve adhatunk el a már meglévőből. Ezek akár igen drágák is lehetnek, ezért megis kell dolgozni értük. Azon kívül, hogy a legtöbb jól is néz ki segítenek a versenyzésben is egy keveset, tehát már ezért is érdemes vásárolgatni. Karrierünk elgedézéshez szükségünk lesz egy edzőre, valamint egy gyuróra, ők hoznak minket jó formába és minden munka után ki kell fizetni őket. Természetesen minél nagyobb tudású a szakember, annál többet kér a munkájáért. Edzésre egyébként lehetőség van pályán is, ez főleg a plussz pontokért jó, amik segítenek a fejlődésben.
Most kicsit a versenyekről beszélek. A játékban négy féle típus került be. Ezek a Downhill, Super-G, Giant Slalom, Slalom, valamint két "bónusz", a Speed Downhill és a Black Piste, ezek az edzésnél érhetőek el. Verseny előtt mindig tájékoztatást kapunk, hogy éppen hol és milyen típusu verseny vár ránk. Betöltésnél kapunk egy kis infórmációt a pályáról (helyszín, pálya hossza, rekord idő, a rekord idő tartója). Mielőtt nekiesnénk a pályának lehetőségünk van egy próbamenetre, ezt lehetőleg mindig használjuk, ha még nincs túl nagy tapasztalatunk, vagy éppen először járunk egy bizonyos pályán. Ezután már az éles menet következik, ami egy, de némely esetben két körből áll. Utóbbinál a két menet eredménye összadódik és így kerül ki a végső eredmény. Az első helyezésekért szép kis summákat zsebelhetünk be, de az első három helyért megkapjuk a magunk kis trófeáját.
Visszatérve a karrierre. Három kategóriában indulhatunk, ezek a Junior, Amatőr és Profi. Feljebb haladva több pálya áll majd rendelkezésünkre, de ugyanakkor a dolgunk is nehezebb lesz.
Most jöjjenek a verseny típusok jobban elemezve.
Downhill: egyszerű pálya, "csak" le kell síelni a pályán. Igazából nem olyan nagy a sebesség, így nem okoz gondot a kapuk bevétele.
Super-G: hasonló, ám sokkal gyorsabbak vagyunk, hatalmas ugratók is találhatóak a pályákon, illetve éles kanyarok.
Giant Slalom: a szlalom (szerintem) jobbik fajtája, amikor szélesebb a pálya és a kapuk is sokkal jobban, gyorsabban bevehetőek.
Slalom: nagyon kis pályán kell kis "kapukat" bevenni, amik itt "botok". Nagyon nehéz, megtanulásához sok gyakorlás szükséges. Nehézsége főleg abban rejlik, hogy nem elég szépen bevenni a kapukat, még gyorsnak is kell lenni, ami ilyen kis pályákon igen csak nehéz.
Speed Downhill: egy nagyon magas pontból nyílegyenesen kell lecsúszni. A cél itt a minél nagyobb sebesség elérése.
Black Piste: mint a valóságban. Egy szimpla sípálya tele ugratókkal és veszélyekkel, mint pl:. a fák, ezért nem árt ovatosan száguldozni közöttük, ne hogy esés legyen a vége.
Nagyjából ennyit kell tudni a pályákról. Aki még nem játszott ilyen játékkal inkább gyakoroljon előtte, majd utána jöhet a karrier.
Összeségében: az Alipine Ski Racing 2007 egy nagyon jól össze rakott kis síelős játék, ráadásul a grafikája sem valami rossz. Csak ajánlani tudom azoknak, akik a virtuális síelésre vágynak.
Értékelés:
Grafika: 10/8
Zene/Hang: 10/8
Játékélmény: 10/9
Összesen: 90%
Gépigény:
- P IV 1.4 GHz
- 256 MB RAM
- 64 MB VRAM
- 4 GB HDD

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbemutato.blog.hu/api/trackback/id/tr19296737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása