HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Játékbemutatók, játéktesztek

Üdv! Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy jó és rossz játékokat mutassak be videók formájában, illetve írjak róluk. Ezen kívül foglalkozok még az élet dolgaival és filmkritikákat is olvashattok majd. Jó szórakozást!

Friss topikok

Linkblog

Company of Heroes: Opposing Fronts

2008.01.10. 16:47 Jedi

Ezúttal a nagy sikerű, Company of Heroes kiegészítőjét fogom boncolni.
A játék tavaly ősszel jelent meg. Ezúttal két új kampány, valamint két új helyszín (inkább egy) került a játékba. A Brit 3. hadsereg és Német Panzer Elite. A britekkel a fő célpontunk Caen felszabadítása és védelme lesz a feladat, míg a németekkel a Market Garden hadművelet megfékezése. Kezdjük a britekkel. Már az elején észrevehetjük, hogy van különbség az alapjátékhoz képest. A gyárak itt mozgó teherautók, melyeket áttelepíthetjük más helyre is, de mások pl:. a géppuskafészkek is. Nagyon jó újítás, hogy a tankelhárító ágyúk ezúttal egy beásott, a gyalogság ellen viszonylag jól védett helyen vannak, hátrány viszont, hogy így nem tolhatjuk el őket. Építhetünk szintén beásott aknavető állást, előnyei, hátrányai ugyanazok, mint az ágyúnál. Természetesen tűzérségi ágyú is építhető, mely itt szintén be van ásva, ám hátránya, hiába van lecsökkentva a lőtávolság (ami úgye a valóságban nagyon nagy volt), így is iszonyú kicsit, viszont a pusztítás mértéke megmaradt. A gyalogsági egységeknél nincs túl nagy változás, szinte minden ugyanaz, illetve nem, mert úgye brit katona mivel is lenne ellátva, ha nem brit ruházattal, fegyverrel. Tankoknál is nagy a változás, csak brit típusokat kapunk más képességekkel, mint az alapjátékban. Hasznos képességük, hogy beáshatjuk őket, nővelve a védelmet, bár ez a hatalmas acélszörnyek ellen így is kevés. A tapasztalati pontok megmaradtak, és most is levásárolhatóak. Ezekből nagyon sok új, hasznos egységet, támogatást kérhetünk. Nagyjából ennyit érdemes tudni a britekről, most jöjjenek a németek.
Míg az előző rész kampányában, skirmish-ében a Werchmat-al vagy éppen ellen kellett megküzdeni, itt a Panzer Elite hadosztály kapta a főszerepet. Ahogy a nevében is benne van, ez egy elit páncélos hadosztály, mely a villámháborús taktikára épül. Az egységekben itt is van újdonság, főleg az Sdkfz 251.-es féllánctalpas járműben, úgyanis több, új változata is megtalálható, olyanok, mint pl:. a lőszer szállító, aknavetős, tankelhárítóval felszerelt, stb. A tankok terén is van változás. Az említésre méltó, újdonságok között van a King Tiger (KirályTigris), a Jagdpanther (Vadászpárduc), és a Marder III-as, melyeknek mondanom sem kell iszonyatos erejűk van.  Igazából nincs ellenfelük, csak ha nagy számban támadnak rájuk, illetve még a tűzérség is megsebezheti őket, de ami az igazán nagy gondot jelentheti, azok a tankelhárító ágyúk. Hiába vastag páncélzatuk, elég lomhák és lassan fordulnak(főleg a KirályTigris-re igaz) így könnyű célpontok lehetnek, ám ha sikerül őket oldalba támadni és odapörkölni nekik nem sok marad belőlük. De ott van még a Bergetiger. Ez egy javító jármű, mely a Tigris tank alvázára épül. Azon kívül, hogy megjavíthatjuk vele a sérült páncélosainkat, a pályán található, kilőtt tankokat is "fel tudja támasztani".
Az MI megmaradt olyan jónak, mint volt. Ám, itt a Panzer Elite ellen küzdve jóval nehezebb a dolgunk, mint a Werchmat ellen, illetve velük harcolva könnyebb a dolgunk, persze ez a többjátékos módban semmit sem számít. A skirmish mód megmaradt itt is és mivel a két játék kompatibilis egymással választható mind a négy hadsereg.
Amit még érdemes megemlíteni, hogy a játék már a kihasználja a DX10-et, valamint az újra kiadott első rész is.
Összesítve a dolgokat, a Company of Heroes: Opposing Front pozítiv csalódás, kiegészítőhöz méltóan hozta a formáját, sok újítással. Ami viszont tényleg csalódás, az a rövidke kampány. A két oldal küldetéseit összeadva még egyel több pályát is kapunk, mint az alapban, ahol úgye csak egy kampány van, mégis nagyon rövid, bár mivel kiegészítő ez megbocsátható.
Értékelés:
Történet: 10/9
Grafika: 10/9
Zene/Hang: 10/10
Játékélmény: 10/9
Összesen: 92%
Gépigény:
- 2 GHz Intel vagy AMD ( 3 GHz ajánlott)
- 512 MB RAM ( 1 GB ajánlott)
- 64 MB VRAM (Shader Model 1.1) 256 MB ajánlott (Geforce 6800)
- 9 GB HDD
A gépigény tehát nem változott, bár egyes források szerint a DX10-nek köszönhetően nőtt a gépigény. Nekem a Gold Edition van meg, vagyis a két játék együtt, amelyben már az alap is DX10-es és mindkettő ment ugyanazon beállításokkal, akadásmentesen (1280 x 1024, High). Érdekesség még, hogy a Gold Edition-ben vásárolt játékot csak egyszer kell feltelepíteni, így megsporolnuk jó néhány GB-nyi helyet, csupán egy cd csere szükséges, hogy belekezdhessünk az adott játék kampányába.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbemutato.blog.hu/api/trackback/id/tr32292348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vermes 2008.01.12. 18:37:02

Mikor lesz video?
Mé nem jösz fel gurura?

Jedi 2008.01.12. 20:49:03

1. Nem tom, most hanyagolnom kell.
2. Minek...?
süti beállítások módosítása