HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Játékbemutatók, játéktesztek

Üdv! Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy jó és rossz játékokat mutassak be videók formájában, illetve írjak róluk. Ezen kívül foglalkozok még az élet dolgaival és filmkritikákat is olvashattok majd. Jó szórakozást!

Friss topikok

Linkblog

Call of Duty 4: Modern Warfare

2007.12.24. 10:03 Jedi

A Call of Duty sorozat ismét visszatért PC-re, ám ezúttal nem a II. világháborúban kell helyt állnunk, hanem a jelenkor háborúiban, a közel-keleten, mégis érződik a klasszikus CoD hangulat. Ebben a részben két főhősünk is lesz, egyikük a brit S.A.S. kommandóban szolgál, másikuk az USMC-ben (Amerikai Tengerészgyalogság). De mielőtt örülten kezdenén lővöldözni részt veszünk egy hangulatos kis kiképzésen, melyben megtanulhatjuk az alap dolgokat. Kapunk itt egy teszt pályát is, amin minél gyorsabban kell végigmenni és az időnk alapján besorol minket a játék az egyik nehézségi fokozatba a 4 választható közül, de ettől függetlenül választhatjuk bármelyiket. A játék grafikája nagyon szép, bár a motor nem mai darab. A játék hangulata pedgi elképesztő, jó náhány alkalommal teljesen magával ragadótt. A sok kép, videó alapján már tudtam, hogy jó játék, de azt nem, hogy ennyire. Jó néhány fantasztikus részlet van benne. Ráadásul a küldetéseken belül is változatos a játék. Fegyvereink elég változatosak, van jó néhány gépfegyverünk, vannak géppuskák, mesterlővész puskák, stb. minden fajta fegyverből van legalább 2-3. Ezen kívül vannak robbanó tölteteink is, melyekre olykor nagy szükségünk is lesz. Közel harcra pedig ott van a késünk, mely nagyon hatásos. Gránátok közül két fajta van, egy, ami pár mp-re megvakítja az ellenfeleket és van egy szokásos, a robbanó fajtából. A küldetések elég változatosak, lesz itt minden a városi küzdelmektől kezdve a nyílt terepen való harcig. Egyes küldetésekben csendben, lopakodva kell előre haldnunk, máskor pedig előre, semmivel sem törödve(persze csak képletesen), lőni, lőni és lőni. A hadjáratok célpontjai néhány rosszfiú, akiket likválnunk kell, ám nincs könnyű dolgunk, úgyanis hatalmas hadsereggel rendelkeznek, de így is sikerül szépen lassan el tenni láb alól az összes célpontot. Az S.A.S. kötelékében harcolva kis csapatokban, míg az USMC-ben egy hadsereg tagjaként harcolhatunk, ami megis látszódik. A játékba egyébiránt bekerült több olyan pillanat, küldetés is, amit korábban nem láthattunk és nagyon lenyűgözőtt. Az egyik ilyen küldetés az, amikor egy hatalmas repülőben ülve hőképet látva kell fedeznünk kell társainkat. Ehhez három fajta, írtozatos kalibert kapunk. Kapunk egy 20 mm-es gépágyút, egy 50 mm-es ágyút, és egy 105 mm-es tarackot. A másik ilyen pillanat a két főhősünk utolsó küldetésének a vége, amikor mindketten halálközelben vannak. A játék végén még kapunk egy rövidke, ám annál hangulatosabb lezáró küldetést. Pontosan nem tudom, hogy ez mire volt jó, de szerintem az S.A.S.-es hősünk jövőjét mutatta meg, vagyis hogy ő tovább folytatta munkéját. A mesterséges intelligencia nehezebb fokozaton már igen jó a játékban, és érdemes is nehezebb fokozaton, minimum Regular-on kezdeni, megéri. Hát ennyi a CoD 4-ről, aki még nem tette, próbálja ki feltétlenül, az év egyik legjobb játéka!
Értékelés:
Történet: 10/9
Grafika: 10/9
Zene/Hang: 10/10
Játékélmény: 10/10
Összesen: 95%
Gépigény:
- P4 2.4 GHz
- 512 MB RAM
- Geforce 6600 vagy Radeon 9800 Pro vagy jobb
- 8 GB HDD
A gépigény tehát nem annyira vészes, de azért nem árt egy jó, középkategóriás gép alá.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbemutato.blog.hu/api/trackback/id/tr56273924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vermes 2007.12.27. 20:28:01

Jó lett az írás, de egy kicsit sok a szóismétlés (pl: játék)

Jedi 2007.12.28. 10:40:45

Ja, azt észrevettem:D Sebaj.

futball 2009.05.31. 15:27:31

Jó játék nekem nagyon bejön!
süti beállítások módosítása