HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Játékbemutatók, játéktesztek

Üdv! Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy jó és rossz játékokat mutassak be videók formájában, illetve írjak róluk. Ezen kívül foglalkozok még az élet dolgaival és filmkritikákat is olvashattok majd. Jó szórakozást!

Friss topikok

Linkblog

BioShock

2007.12.21. 11:14 Jedi

A játék, mely idén az év játéka lett. Nem rég én is kipróbálhattam és végigvittem. A játék lenyűgözőtt. A grafika gyönyörű, a hangulat és a zenék fantasztikus. Meg is érdemli a címet. A játék az '50-es, '60-as években játszódik. Főhősünk épp egy repülőn utazik, amikor is az lezúhan az óceán közepén. Már ez a rész is fantasztikus, ahogyan látjuk a lángoló vízet és kiúszunk a partra. Amint kiértünk rögtön egy furcsa épületbe lépünk. Ekkor még nem sejthetjük, hogy ez a hely egy furcsa világba fog vezetni minket, egészen pontosan Rapture vízalatti városába, amit egy Ryan nevű fickó álmodott meg, aki nem egészen az, akinek hisszük a játék nagy részében. Ahogy haladunk előre, egyre nővekszik a fegyverarzenálunk, mely egy csavarkulccsal indul, de később lesz gépfegyverünk, shoutgununk, stb. Fegyvereinket ezen kívül fejleszthetjük is egy gép segítségével. Minden fegyverhez három fejlesztés van. Van más fegyverünk is, ami nem más, mint a plazmidok. Kezünkbe fecskendezve egy folyadékot különleges képességekhez juthatunk. Villámot vagy tűzet lőhetünk ellenfelünkre, megfagyaszthatjuk, jediket megszégyenítve tárgyakat dobálhatunk, stb. Ezek segítségével akár egy töltény kilővése nélkül is semlegesíthetjük az ellenfelet, akár egy Big Daddy-t is. A Big Daddy-k egy hatalmas, masszív lények, melyek vigyáznak egy Little Sister-re. Ők kislányok, akiket a Daddy-k legyőzése után megmenthetünk, vagy éppen megölhetünk. Bárhogy is cselekszünk, hatással lesz a végjátékra. Én nem öltem meg egyiküket sem, mert nem volt szívem hozzá. Az animáció, amit kapunk közben káprázatos, ehhez még hozzá járul a zenei aláfestés. Ha már zene: nagyon jó zenék kerültek be, éreztetik velünk a '60-as évek hangulatát. Visszatérve a plazmidokra, ezek tovább fejleszthetőek, nővelve hatásukat. Ám vannak ellenfelek, melyek ellen ez vagy az hatástalan. Ezen kívül előfordulnak a pályáok fagyasztott ajtók, olaj vagy víztocsák. Mondanom se kell ezeket is felhasználhatjuk az ellenfelek ellen. Ha becsalogatjuk őket a vízbe elektromosságot lővelve bele megölhetünk akár 3-4 ellenfelet is. A játékban lesz lehetőségünk mini játékokra is. Ez a hackelés. Lehet hackelni kamerát, turrentet, széfet, stb.-t. Ez nagyon hasonlít a C64-en ismert kis játékhoz. A lényege az, hogy a megjelenő tábla egyik pontjából a másikba kell vezetni a folyadékot csővek segítségével. Ez jó kis szórakozás, de egy idő után már nehezebb lesz és unalmassá is válhat. vannak viszont olyan csővek a táblán, amiket nem lehet megmozdítani és vannak kapcsolók, melyek azonnal bekapcsolják a riasztót ránk zúdítva az őrséget, ha rávezetjük a vízet. Hackelni nem muszály mindig. Pénz vagy egy kis bizbasz (nem tudom fejből a nevét :D) segítségével autómatikusan hackeljük az adott tárgyat.
Az MI nagyon okos lett. Ha tudják gyógyítják magukat, jól mozognak, stb. Lesz jó pár alkalom, amikor csapatosan támadnank ellenünk, ilyenkor nem árt nekünk is mozogni és gyorsan cselekedni. Ezekben a helyzetekben is láthatjuk, hogy milyen jól sikerült az MI.
Lehetőségünk van pénzt is szerezni. Ezt levásárolhatjuk az "autómatáknál". Vehetünk belőle lőszert és sok minden mást is. A kislányoktól is kapunk valami hasonlót. Ez az ADAM vegyi anyag, amit szintén levásárolhatunk. Ezzel fejleszthetjük pl:. a plazmidokat, stb.
Összefoglalva: a grafika, a design és a víz fantasztikusan néz ki. Ehhez jönnek még a fantasztikus zenék, mely nagyon jó hangulatot teremtenek. Bár vannak kisebb hibái a játéknak, mégis ki kell próbálnia mindenkinek, aki csak teheti. Kihagyhatatlan. A főboss legyőzése után(ami nem is volt olyan nehéz) lévő animáció is nagyon hangulatos lett. Ami egyeseknek elszomorító lehet, hogy végülis nem került bele annyi RGP elem, mint az ígérték. Engem annyira nem zavart, így is nagyon jó lett. Folytatás sem kizárt, ami egy jó hír. Hát ennyit róla, aki csak teheti próbálja ki!
Értékelés:
Történet: 10/9
Grafika: 10/10
Zene: 10/10
Játékélmény: 10/10
Összesen: 93%
Gépigény:
- P4 2.5 GHz
- 1 GB RAM
- 128 MB VRAM (Shader Model 3.0)
- 7 GB HDD
A gépigény tehát már igen nagy, bár ezt idén már meg kellett szoknunk.

UPDATE: íme egy kép is, hogy lássátok nálam hogy néz ki.
https://m.blog.hu/ja/jatekbemutato/BioShock.JPG

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbemutato.blog.hu/api/trackback/id/tr42271260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vermes 2007.12.21. 11:55:03

Én csak örülök, hogy nem került bele annyi RPG elem....

Ja és hogy kell a plazmidokat fejelszteni?

toten 2007.12.21. 12:30:12

ijen gépeknélxD

am sztem naon yo játék volt, csak kicsit könnyű:)

Jedi 2007.12.21. 13:30:39

Az RPG elemek kihagyása, illetve ami bekürlt annak leegyszerűsítése engem se zavart.
toten: igazad van, én normal-ban toltam végig most is soha nem kerültem halál közelbe.

vermes 2007.12.21. 16:15:53

Nálam is így néz ki
süti beállítások módosítása