HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Játékbemutatók, játéktesztek

Üdv! Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy jó és rossz játékokat mutassak be videók formájában, illetve írjak róluk. Ezen kívül foglalkozok még az élet dolgaival és filmkritikákat is olvashattok majd. Jó szórakozást!

Friss topikok

Linkblog

Brothers in Arms: Earned in Blood

2007.12.19. 16:48 Jedi

Igen-igen, az általam egekbe magasztalt BiA: RtH30 második részéről lesz lesz szó. Sajnos nem került bele igazán sok új dolog, így inkább kiegészítőnek illenek, mivel az első rész után nem telt el egy év, mikor kiadták, de mégis 2. részként lett híres. Ebben a részben ezúttal Joe "Red" Hartstock őrmestert és csapatát kell vezényelnünk. A helyszín ugyanúgy Normandia, viszont itt kiderül, mit csináltak a többiek, mikor épp nem voltak Baker-el, aki egyébként ebben a részben többször is feltünik majd. Grafika tekintetében nem történt sok változás, maradt a régi, talán egy kicsit csiszoltak rajta. Fegyverekből mindössze egy új találtható, a Fallshimjager 42 (FG 42). Ez egy gépfegyver, mely a német ejtőernyősöknek lett kitalálva (úgye a nevében is benne van). Nagyon hatásos, a tűzereje nagy, ahogyan sebzése is, ráadásul jó néhány modell szkóppal is el van látva tovább nővelve ezzel az amúgyis kiváló pontosságot. Ami viszont új és nagyon jó, hogy társainktól bármikor kérhetünk lőszert, ha éppen kifogytunk. Szerintem ez nagyon hasznos dolog és örültem is annak, hogy van ilyen. Ez főleg azoknak jó dolog még, akik ragaszkodnak az USA fegyverihez és nem szívesen veszik kezükbe a németekét.  Járművekből is van egy új, az M10 Wolverine, melyet két küldetésen át irányíthatunk, pontosabban a tank parancsnokát. Tűzerőben erősebb, mint a Sherman, de igazából ez nem számít sokat, úgyanis ellenfélként itt is csak Panzer IV-est kapunk. Hátránya, hogy nincs ellátva géppuskával, csak a toronyban kapott egy, amit mi kezelhetünk, így a gyalogság ellen védtelen, ezért nem árt, ha figyeljünk rá. Bekerült egy új játékmód is, a skirmish, mely tovább nőveli a küldetések számát, bár szvsz egyes küldetések itt nehezebbek, mint amelyek a kampányban kaptak helyet. Az újdonságokból itt igazából ki is fogytunk. A történet viszont itt is nagyszerű, közelebbről is megismerhetjük Hartstock-ot, ahogyan az első részben Baker-t. Bár az első rész bennem nagyobb nyomot hagyott, ez sem lett rossz, de egyértelműen inkább kiegészítő, mint 2. rész, dehát így lett elkönyvelve, fogadjuk is el. Akinek bejött az első rész, azért próbálja ki ezt is nyugodtan.
Értékelés:
Történet: 10/9
Grafika: 10/9
Zene: 10/8
Játékélmény: 10/9
Összesen: 88%
Gépigény:
- 1 GHz P4 vagy AMD Athlon
- 512 MB RAM (1 GB ajánlott)
- 64 MB VRAM (128 MB ajánlott)
- 5 GB HDD
A gépigény tehát nem változott, bár miért is változott volna, mindössze a helyigény nőtt meg egy csepett.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbemutato.blog.hu/api/trackback/id/tr80269559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Necros · http://www.pcguru.hu 2007.12.20. 13:47:52

Hali! :)

Na, jöttem ide egy kicsit kötekedni. :D Először is a grafika fejlődött, bár az igaz, hogy nem sokat. A HDR például újdonság volt benne, de még volt 1-2 kisebb fejlesztés a motoron. Az MI is okosabb lett, taktikusabban mozognak benne a németek. A sztori szerintem most sem volt gyengébb, csak másabb tálalásban kaptuk egy kicsit, néhány ügyes ötlettel és most is volt több drámai jelenet is.

Abban egyetértek, hogy nagyban hasonlít az első részre, de minden téren fejlődött valamennyit, ezért legalább annyi százalékot érdemelne meg szerintem, mint az első rész. :)

Jedi 2007.12.20. 14:57:42

Hali!
Kössz a felvilágosítást :D A mester azért jobban ért hozzá:) Közben én is rájöttem, hogy valami hiányzik, ez volt az. Talán azért nem jutott eszembe, mert most nagyon az első résznek élek, mindjárt végigviszem és annyira bele vagyok esve, mitha most látnám először :D
Megjegyzés: szívesen olvasnám az írásaid a Guru-ban is, esetleg online egy Hell's Highway tesztet, ha eljön az ideje:)

Necros 2007.12.21. 14:46:05

Én mester? LOL! :D Az nem csak rajtam múlik, hogy kerül-e be a Guruba tőlem valami, de szerintem ott azért még nem tartok. :) Viszont az biztos, hogy online tesztet írni fogok a HH-ről, még ha csak a fórumba is (mondjuk, egy 10-es osztályzatot már most garantálok :D). Hírt meg mindjárt. :D

Jedi 2007.12.21. 14:57:40

Mindjárt? Akkor olvasom is :D És kíváncsian várom azt a beígért tesztet:) Az 10/10-es osztályzat meglesz:D

Jedi 2007.12.21. 15:11:28

Ja még annyit, hogy értékelhetnéd majd az első rész tesztjét is:)
süti beállítások módosítása